četvrtak, 8. lipnja 2017.

JEZA U NAUČNIM KRUGOVIMA: Klimatske promjene nije prozrokovao čovjek, radi se o nečemu MNOGO GOREM!




loading...


Ruski naučnici tvrde da imaju dokaz koji dokazuje da su klimatske promjene izazvane Suncem i sunčevim sistemom. Odgovor je u sili u kosmosu koja je nepoznata.

Trenutno, klimatske promjene na Zemlji postaju sve više nepovratne. U ovom trenutku naučnici otkrivaju uzroke koji dovode do reorganizacije elektro-magnetosfere planete.

Ovi procesi, ove novi kvaliteti fizičkog okruženja, uvešće posebne izazove prilagođavanja na Zemlji. S obzirom na probleme prilagođavanja koje će biosfera imati, moramo da razlikujemo opštu tendenciju i prirodu promjena. Te tendencije se mogu pratiti u smjeru rasta energetskog kapaciteta planete, koji dovodi do prekomjernih stanja. Najintenzivnije transformacije se dešavaju u planetarnim gas-plazma slojevima.
Trenutno se ovaj scenario oticanja viška energije formira:

U jonosferi plazma generacijom.
U magnetosferi magnenim olujama.
U atmosferi ciklonima.
Ovaj visoko-energetski atmosferski fenomen, sada postaje sve češći, i intenzivniji.

Sasvim je prirodno za kompletnu biotu Zemlje da bude podvrgnuta promjenljivim uslovima elektromagnetnog polja. Ovi procesi promjene stvaraju potražnju u organizmima života na Zemlji za oblicima adaptacije.

Prirodni razvoj ovih novih formi može dovesti do totalne revizije raznih vrsta i života na Zemlji.

U tom smislu, jasno je da se suočavamo sa problemom adaptacije čovječanstva na novo stanje; novi uslovi na Zemlji čiji kvaliteti variraju, i raspoređeni su neravnomjerno.

Stoga, nije samo klima ta koja postaje nova, nego i mi kao ljudska bića doživljavamo promjenu u vitalnim procesima organizama.

loading...
Izvor: novonovo.info

Nema komentara:

Objavi komentar