četvrtak, 8. lipnja 2017.

U slučaju SRČANOG UDARA imate samo 10 sekundi da spasite svoj život! Trebate učiniti ovo… (VIDEO)




loading...


Srčani udar je vodeći uzrok smrti u svijetu, a nažalost ne možete predvidjeti ovaj ozbiljan i hitan slučaj. Međutim, u slučaju srčanog udara postoje određene korisni savjeti koji bi vam mogli spasiti život.

Dobro je znati da možete pomoći sami sebi ili nekome u slučaju takve situacije, prije nego što hitna pomoć stigne. Bez ikakve ideje o tome što učiniti kada imate srčani udar mnoge ljude uhvati panika. Zbog toga, u roku od nekoliko sekundi pada se u nesvijest.

Međutim, još postoji nešto što možete učiniti kako bi spasili svoj život usprkos činjenici da imate samo nekoliko sekundi da reagujete.

Prvo, morate nazvati hitnu pomoć. Nakon što ste pozvali pomoć, morate početi kašljati nasilno. Kašljite duboko i jako, ne prestajte, izdišite svake dvije sekunde. To može spasiti vaš život ili život nekoga do koga vam je stalo.

Na ovaj način dopuštate protoku krvi natrag u srce i tim bi ono trebalo raditi normalno. Ova vrsta pritiska balansira srčani ritam. Na taj način, sve dok ne stigne medicinska pomoć može se spriječiti buduća šteta.



loading...

Nema komentara:

Objavi komentar