petak, 29. rujna 2017.

DONOSIMO TRIK POMOĆU KOJEG ĆETE KUKURUZ SKUHATI ZA SAMO 10 MINUTA! PROČITAJTE KAKO!





Kukuruz možemo spremati na žaru ili ga kuhati. Ukoliko ga spremate kod kuće tada ih obično kuhamo. Međutim, kako izbjeći upotrebu pretis lonca i kuhanje u šerpi satima? Danas vam otkrivamo trik pomoću koga ćete imati gotove pečenjke za samo 10 minuta. Da li vjerujete da je to moguće?



Danas vam otkrivamo tajnu. U šerpu naspite ledenu vodu, a zatim u istu stavite i kukuruz. Stavite šerpu na štednjak i pustite da voda prokuha. Nakon što je voda prokuhala, smanjite toplotu i kuhajte kukuruz još narednih 10 minuta. Nakon toga, skinite šerpu sa štednjaka, istresite svu vodu i zamijenite je ledenom vodom. Čekajte još 10-ak minuta. Ponovo procijedite kukuruz i voila – pečenjci su spremni za jelo!
Pripremom na ovaj način, zrno kukuruza će biti dovoljno meko i ukusno. Probajte i sami! Uštedit ćete i vrijeme, a i novac koji trošite na električnu energiju.



Ukoliko smatrate da je trik koristan, podijelite ga sa svojim prijateljima! Prijatno!
http://brzireceptisavjeti.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar