srijeda, 27. rujna 2017.

Iscijedila je sok iz PARADAJZA i njime izliječila oboljenje za koje dajemo puno para da ga se riješimo!




Kada pore postanu začepljene sa prljavštinom, šminkom, mrtvim stanicama kože i drugih raznih nečistoća, a žlijezda lojnica proizvodi previše svog prirodnog zaštitnog ulja, tada ulje ostane zarobljene ispod kože, što uzrokuje bakterijsku infekciju koja rezultira aknama.



Akne mogu biti uzrokovane stresom, hormonskom neravnotežom, lošom ishranom, lošom higijenom, te mnogim drugim čimbenicima, a najviše se pojavljuju na licu, vratu, leđima i prsima.
Sa tako mnogo komercijalnih lijekova na raspolaganju, teško je odabrati onaj pravi, koji će nam pomoći jer većina njih su skupi i neučinkoviti, a pored toga izazvaju i neželjene nuspojave.
Sa druge strane, paradajz je prirodan, pristupačan i učinkovit kao lijek koji pored toga što liječi akne pruža i brojne druge zdravstvene beneficije.
Kako koristiti paradajz kao učinkovit tretman za akne?
Uz dnevne potrošnje svježeg paradajza i organskog soka od paradajza, te uz redovnu upotrebu ove čudesned maske uspješno ćete se riješiti najvećeg kožnog problema.
Priprema maske i primjena:




Stavite 1 paradajz u blender i smiksajte ga. Nanesite kašu na kožu i ostavite tako 15-20 minuta. Isperite hladnom vodom, operite lice sa blagim sredstvom za čišćenje kože, i osušite ubrusom laganim tapkanjem.
Ponovite ovaj postupak svaki dan dok ne primjetite rezultate. Također i trljanje svježeg paradajza na koži postiže iste rezultate.
Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.
http://savjet.kucni-kutak.info

Nema komentara:

Objavi komentar