četvrtak, 28. rujna 2017.

Prvi simptomi oštećenja jetre…




Jetra je najveći čvrsti organ u ljudskom tijelu i odgovorana je za obavljanje više različitih funkcija.
Neke od osnovnih funkcija jetre su:Čišćenje krvi, stvara žuči, što je bitno za probavu,ona pohranjuje glikogen, oblik šećera koji proizvodi energiju



Budući da je vaša jetra tako važno, ako imate problema sa njom, vaše zdravlje može biti u ozbiljnoj opasnosti – i postoji mnogo načina kako jetra može da se ošteti; ali, mnogi ljudi ne shvaćaju da postoji problem sa svojom jetre – sve dok ne bude prekasno. Kao rezultat toga, vaše zdravlje i vaš ukupnio blagostanja može biti uveliko ugroženo.
ostecena jetra simptomi
Obratite pozornost i prepoznajte znakove upozorenja koji vam govore da imate ostećenje jetre. Ako niste sigurno koji su to simptomi ostećenja jetre onda provjerite u ovome članku.
Vaša koža je postala žuta
Jedan od prvih znakove oštećenja jetre je promjena boje kože. Budući da oštećena jetra nije u stanju ispravno filtrirati toksine, dolazi do nakupljanja bilirubina, što bi moglo dovesti do toga da vaša koža požuti.
Bilirubin je oblik pigmetna žuči. Bilirubin proizvodi vaše jetre i pomaže u probavi. Kad je vaša jetra oštećena, to ne može ukloniti bilirubin, a kao rezultat toga, on se nakuplja u krvi. Kad bilirubin teče kroz krv, koža počinje dobivati žutu boju. Prvo možete primijetiti ovo žutilo u vašim noktima i na vrhovima svojih prstiju, kao i u očima.
Promjena u urinu i stolici
Ako primjetite promjenu boje u urinu i stolici to može biti znak da sa vašom jetrom nešto nije uredu. Ako je vaš urin tamne boje, a stolica je blijeda i tanka trebate što prije kod liječnika.
Osjećaj nadutosti
Ako ste primjetili da je vaš želudac odjednom nadut, to bi mogao biti simptom da imate problema sa jetrom. Kada je jetra ostečena, zadržava tekućinu a kao rezultate toga tekućina čini da je vaš želudac veći.
Osjećaj boli.
Ako u trbuhu počnete primjećivati grčeve ili iznenadnu bol možda imate problema sa jetrom. Kada jetra ne funkcionira kako treba to može uzrokovati bol u trbuhu. Ako je ta bol na lijevoj strani trbuha odmah posjetite doktora.
Želučana kisalina i povraćanje



Ako primjetite povećanu kolićinu želučane kisaline to bi mogao biti prvi simptom problema sa jetrom. Oštećena jetrea može gurnuti probavne sokove sve do jednjaka što uzrokuje povraćanje i probavne smetnje.
izvor: http://biljna-medicina.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar