Vjerujemo da ste i vi kao i većina ljudi koji ne mogu bez mikrovalne. Svaki dan stavljate hranu u nju, kako bi je pogrijali i mogli jesti odmah jesti, kada dođete sa posla.
Međutim, nju možete koristiti u još mnoge svrhe, a danas ćemo vam otkriti jedna koji će vas veoma obradovati.
Ukoliko ste ljubitelj limunade i pravite je svaki dan, onda je ovo itekako članak za vas.
Prije samog pravljenje limuna, na trideset sekundi stavite limun u mikrovlnu, a zatim nakon toga izvadite, razrežite ga, a zatim iscijedite.
Na ovaj način ćete dobiti dosta više soka iz limuna, nego što bi to dobili kada bi na običan način cijedili limun.
Ovaj čalank podijelite i sa vašim prijateljima, jer vjerujemo da će vam biti voema zahvalni. Mikrovalnu pečnicu nemojte koristiti toliko često, jer znate da stalnom upotrebom može izazvati probleme.
Limun je dovoljno stavljati na 20 do 30 sekundi, kako bi on samo malo postao topao.
Izvor: mojrecept.info
Mikro talasna pec nije zdrava,zato limun bolje ugrejati u bilo kom sporetu,pa cak i sporetu na drvima.
OdgovoriIzbriši