srijeda, 20. rujna 2017.

NE PIŠE U UPUTSTVU: Svaka rerna ima skrivenu funkciju za pečenje koju ćete stalno koristiti




Niste ni sveseni šta je vaša rerna u stanju da uradi. Ovo možda niste primeteili u priručniku kada ste kupili šporet, ali od sada će vam kuvana hrana imati potpuno drugačiji ukus.




PROST TRIK koji će učiniti da JEFTINO MESO bude meko i SOČNO kao biftek
NAJVEĆA TAJNA KUVARA: Čime se ZAISTA PREMAZUJU pite, a čime kiflice – za SAVRŠENU BOJU i hrskavost?
Reč je o kuvanju na dnu rerne. Pojedini profesionalni kuvari ovaj metod koriste za spremanje celog pileta ili ćurke, pice i hleba. Donja površina rerne obezbeđuje toplotu i grejanje koje je u bliskom kontaktu sa onim što kuvate. To hrani daje specifičan ukus.
Da biste to postigli, “Food52” savetuje uklanjanje ramova i postavljanje papira za pečenje. Za najbolje rezultate rernu podgrejte na 220-250 stepeni Celzijusa.



Prvo i najvažnije, ova tehnika možda neće funkcionisati kod svih tipova rerni, što zavisi od materijala od kojeg je sagrađena. Proverite da li je metalno dno dovoljno čvrsto da izdrži težinu vaše hrane. Pored toga, neko posuđe ne podnosi dobro visoke temperature. Imajte na umu da tamno metalno posuđe brže apsorbuje toplotu, dok lagani metali smanjuju proces sagorevanja.

Isto tako, pojedine rerne imaju otvore na dnu koji mogu da izazovu problem ako se blokira ili zatvori. Ovaj dizajn je čest kod gasnih pećnicama. Najbolje je da direktno proverite sa proizvođačem ako nije jasno navedeno u uputstvu.
Da li ste ikada pokušali da spremate hranu na dnu rerne? Javite nam kakve ste rezultate postigli i da li ste zainteresovani da probate ovu tehniku?
Daljinac baner
(Telegraf.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar